Commercial 5

This project entailed the design and construction of a new, outdoor patio and bar facility for this restaurant. The original deck structure was attached to the main, older building. What appeared to be a simple design and replacement of the structure evolved into a greater scope of work due to the age of the main building and the requirements of the township inspector. Windows and doors in the original building needed to be replaced and numerous other “behind the walls” details emerged and required attention. The finished covered patio now includes colored concrete flooring, stone walls and a permanent roof replacing the tent covering used in the previous structure.

Commercial 6

The existing 3,710 square foot restaurant and bar was dark, dated and worn. The bar was small and off to the side of the focal space, which was a sunken area 280 square feet in size, devoted to dining. The sunken floor was leveled and the interior space redesigned to position the bar as the focal point, twice its original size, with comfortable seating. Windows were added overlooking a courtyard which offers outdoor service in season. Furnishing and equipment were updated to include a wine chiller/dispenser and flat screen TVs surrounding the bar, giving the restaurant a fresh, new look. One of five in the owner’s family of restaurants, the new facility now offers a stylish, updated venue with a casual, social atmosphere, a diverse menu, scheduled special events and banquet services all accommodated by the renovated design.

Sea Box

This unique project entailed the renovation of existing office space (6,780 square feet), design of new interior office space (6,568 square feet) and design of a new addition of office space (9,696 square feet) for the world headquarters of Sea Box, who manufactures and modifies ocean-transport shipping containers. The inspiration for the design of new office space came from the design of the Sea Box containers themselves. However, there were structural issues to overcome to achieve this goal. The challenge was how to integrate the creative elements of the design with traditional architectural elements and to get the contractors and subs involved to literally “think outside the box”. The result is the colorful and distinctive front facade of the finished building.